معاون وزیر علوم در مشهد: از جمله ویژگی‌های شاهنامه «اعتدال» شاهنامه است آشنایی با اختلالات غده تیروئید و راه های پیشگیری از آن | تیروئید، مغز دوم بدن قتل فجیع سه کودک توسط پدر در شهرستان میانه | قاتل خودکشی کرد (۴ خرداد ۱۴۰۴) آلودگی هوا استان یزد را فردا (دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل کرد سرقت اجباری تاوان تصادف با پورشه کرایه‌ای مرگ تلخ تاجر مقیم آلمان با اعتراف هولناک مادر: جسد را آتش زدیم ۵۰ بار قسم برای اثبات بی گناهی در پرونده قتل هشدار کمیسیون بهداشت مجلس به دولت درباره خطر فروپاشی نظام سلامت کشف ۱۸۰ میلیارد ریال دارو و ملزومات پزشکی در مشهد (۴ خرداد ۱۴۰۴) ویزیت ۳۶ هزار زائر ایرانی در مکه و مدینه توسط هلال احمر اسامی رایس‌کیک و گرانولا‌های غیرمجاز اعلام شد (۴ خرداد ۱۴۰۴) جلوگیری از ابتلای ۳۰ میلیون نفر به گواتر با اجرای برنامه ید رسانی در کشور تصویب شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی دستگیری مکانیک ماهر به اتهام دله دزدی در خیابان‌ها | مهندس اخراجی، سارق شد  روایتی از اهدای عضو و وداع خانواده‌ها با عزیزانشان | دگر عضو‌ها را  نماند قرار تشکیل تیم پژوهشی برای اصلاح ساختار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری | آیا دریافتی‌های بازنشستگان تغییر می‌کند؟ سه سال حسرت بازنشستگان برای یک سفر زیارتی به مشهد | وقتی «هتل‌های بی‌ستاره» هم سهم بازنشستگان نیست! آخرین تصمیمات سازمان بهزیستی برای افزایش مستمری معلولان (۴ خرداد ۱۴۰۴) فروش اینترنتی دارو خارج از «سامانه مرجع» تخلف است استفاده از دوربین‌های چهره‌نگار برای شناسایی سارقان تأثیرات منفی قابل‌توجه سیگار الکترونیک بر سلامت دهان و دندان آخرین وضعیت حادثه‌دیدگان پنجاب بر اثر طوفان شدید پاکستان | تعداد مصدومان به ۹۲ نفر رسید (۴ خرداد ۱۴۰۴) ۱۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی به مالکیت منابع طبیعی بازگشت مراسم تشییع پیکر ناصر قفلی، فردا (۵ خرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود دریافت فیش حقوقی اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی + لینک سایت کشف و معدوم‌سازی بیش از ۵۲ تن کالای قاچاق در مشهد پیام تسلیت وزیر آموزش و پرورش در پی درگذشت رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط بر عرضه مواد دخانی انتشار نتایج انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد بیماران آسمی تا چه زمانی باید دارو مصرف کنند؟
سرخط خبرها

بطحائی: آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است | باید حس بی‌اعتمادی بین سازمان‌های دولتی و تشکل‌های مردم‌نهاد از بین برود

  • کد خبر: ۳۰۸۴۳۴
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
بطحائی: آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است | باید حس بی‌اعتمادی بین سازمان‌های دولتی و تشکل‌های مردم‌نهاد از بین برود
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: اگر دولت دست نیاز به سمت تشکل‌های مردم‌نهاد دراز می‌کند، برای درمان زخم‌های مختلف اجتماعی نیست؛ آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدمحمد بطحائی در مراسم اختتامیه رویداد «داوطلب اجتماعی، منزلت اجتماعی» استان خراسان رضوی که صبح امروز (۱۲ دی ۱۴۰۳) در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: گروه‌های مردمی در همه جوامع اصلی‌ترین سازمان‌ها برای حل مسائل اجتماعی هستند؛ البته کارکرد آن‌ها در کشور‌های مختلف متفاوت است. در برخی از کشور‌ها، تمامی فعالیت‌های اجتماعی به سمن‌ها واگذار شده و در برخی از کشور‌ها نیز تشکل‌ها عهده‌دار بخشی از فعالیت‌های اجتماعی هستند.

وی افزود: تجربه نشان داده است برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، امور مردم باید به دست خود مردم اداره شود. دولت‌ها باید به این باور برسند و این مهم با سخنرانی و بخشنامه اتفاق نمی‌افتد. سازمان‌های دولتی باید بدانند سمن‌ها در کنار دولت هستند و رقیب آن‌ها نیستند. آمده‌اند کمک کنند تا امور اجتماعی به سامان برسد.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه گفت: کارکرد سازمان‌ها و گروه‌های مردم‌نهاد بسیار وسیع شده و همه حوزه‌های اجتماعی به آن‌ها سپرده شده است.

بطحائی با اشاره به طبقه‌بندی سمن‌ها، عنوان کرد: در طبقه‌بندی سازمان‌های غیردولتی، ۳ طبقه انجمن‌های علمی، سازمان‌های مردم‌نهاد موضوعی و سازمان‌ها و تشکل‌های جغرافیامحور نام برده شده که هر یک در جایگاه خود مؤثر هستند. به‌ویژه سازمان‌های مردم‌نهاد جغرافیامحور که در همه موضوعات یک محله وارد می‌شوند و می‌توانند در حوزه اجتماعی خود مؤثر باشند و شورا‌های محلی به گونه‌ای چنین‌کارکردی را ایفا می‌کنند.

توسعه و پیشرفت در گرو ثبات اجتماعی است

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: جامعه اگر به ثبات نرسد، امنیت آن متزلزل می‌شود و اگر امنیت پایدار نباشد، صحبت از توسعه و پیشرفت بیهوده است. اگر به دنبال پیشرفت جامعه هستیم، چاره‌ای نداریم جز اینکه امنیت در جامعه برقرار باشد و این امنیت نیز در گرو ثبات اجتماعی است. همه موارد هم مانند دانه‌های زنجیر، در گرو سرمایه اجتماعی است.

وی افزود: اگر سرمایه اجتماعی کاهش پیدا کند، ثبات اجتماعی دچار خطر می‌شود، در نتیجه امنیت به مخاطره می‌افتد و کیفیت زندگی با مشکل مواجه می‌شود.

بطحائی با تأکید بر اینکه اصلی‌ترین عامل ارتقای سرمایه اجتماعی، تشکل‌های مردم‌نهاد هستند که فاصله میان حکمرانی و مردم را کوتاه می‌کنند، گفت: اگر می‌خواهیم سرمایه اجتماعی افزایش پیدا کند، باید مشارکت آحاد مردم افزایش پیدا کند؛ تجربه دنیا نیز گویای همین مسئله است.

 رئیس سازمان امور اجتماعی کشور خاطرنشان کرد: اگر دولت دست نیاز به سمت تشکل‌های مردم‌نهاد دراز می‌کند، برای درمان زخم‌های اجتماعی نیست؛ آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است.

اصلی‌ترین چالش اجتماعی، ناهماهنگی و همسونبودن است

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جمهوری اسلامی، مشکل پول و نیروی انسانی و منابع نداریم. اصلی‌ترین چالش ما در حوزه اجتماعی، ناهماهنگی و همسونبودن است. ما در یک پازل مشترک کار می‌کنیم، اما قطعات پازل سر جای خود قرار نمی‌گیرند.

وی با اشاره به دغدغه‌های رهبر انقلاب اسلامی درباره هماهنگی و یکپارچگی میان دستگاه‌ها برای سامان‌بخشی به آسیب‌های اجتماعی، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، از سرمایه مهم آموزه‌های دینی نیز که آرامش‌بخش است و کیفیت زندگی را بالا می‌برد، غفلت کرده‌ایم.

بطحائی با تأکید بر استفاده از ظرفیت عظیم گروه‌های مردم‌نهاد گفت: باید حس بی‌اعتمادی بین سازمان‌های دولتی و تشکل‌های مردم‌نهاد از بین برود. نباید از این واهمه داشته باشیم که تشکل‌ها، جای سازمان‌ها را بگیرند.

وی در ادامه، با اشاره به برخی برنامه‌های دردست‌اجرای سازمان امور اجتماعی کشور گفت: سامانه مشترک برای مدیریت دانش میان تشکل‌ها به‌زودی ایجاد می‌شود و از تجربیات استان‌ها استفاده خواهد شد. از سوی دیگر، به دنبال آن هستیم که خانه سمن‌ها و تشکل‌ها تشکیل شود تا به‌تدریج، کلیه امورات سازمان‌های مردم‌نهاد را عهده‌دار شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->